Bjergskov

Tropisk og tempereret bjergskov er et meget varieret økosystem der findes i Bolivias Yungas område. Der er en stor rigdom af arter i bjergskovene, som findes i dette dalområde i Andesbjergene. Det er et område, som er kendetegnet ved at have stejle skråninger og meget varieret og svært tilgængeligt terræn.

Yungas bjergskoven ligger på den østlige side af Andesbjergene som en smal strækning der strækker sig fra Andesbjergene i Peru videre gennem Bolivia og ned til den nordlige del af Argentina.

Bjergskoven ligger som en fugtig skovgrænse mellem den tørre Gran Chaco region i Øst og den tørre højtliggende Puna region til Vest.

Bjegskovene i Yungas er meget varierede og indeholder både de meget sjældne og udryddelsestruede nåletræskov og tågeskov. Terrænet giver mulighed for mange forskellige grupper af arter, der lever i disse bjergskove og gør dem helt unikke med arter der kun lever her. Skovene er f.eks. hjemsted for den sjældne brillebjørn og puma.

Klimaet i Yungas bjergskovene varierer afhængigt af hvilke højder man befinder sig i, men strækker sig fra temperært til koldt klima når man kommer op på ca 3000 meter over havniveau.

Bjergskovene er især truet af stigende befolkningstal så byerne spreder sig, fældning til landbrug, hvor klimaet især er godt til at dyrke kaffe, citrusfrugter, coca samt de mere lokale arter som fx guavafrugt og avocado.