Oversigt over skovtyper

 

Skovtyperne i Bolivia

Skov kan indeholde mange forskellige slags træer afhængigt af hvor skoven er i Verden. I Skandinavien er vores skov ofte bestående af enten løvskov eller nåletræsskov, hvor de dominerende arter udgøres af 2-3 forskellige arter og måske kun indeholder i alt 10 forskellige slags træer på én hektar land.

I Bolivia findes der mange forskellige slags skov som: tågeskov, tropisk tør skov, Amazonas regnskov og bjergskov i Andesbjergene. I tropisk regnskov kan man finde op til mellem 50-300 forskellige slags træer på én hektar og i den mere temperære løvskov i højlandet, kan man finde op til 30 forskellige arter på én hektar.

Omkring halvdelen af Bolivia er dækket af skov med – det svarer til ca 12 gange Danmarks størrelse.

Nedenfor kan du læse mere om de forskellige skovtyper, der findes i Bolivia.

 

Regnskov

Den tropiske regnskov i Amazonas-området er det mest artsrige sted på jorden. Man siger, at én ud af ti af verdens arter lever i dette område.

Tågeskov

Tågeskove findes i højder fra 300 meter til 900 meter i områder, der er enten subtropiske eller tropiske. Tågeskovene ligger ofte tæt på kysten, hvor luften kan blive fyldt med fugt, når vinden fra havet presses højt op over land og afkøles hurtigt.

Tørskov

Tørskov findes i det østlige Bolivia i Santa Cruz-området og er tropisk skov, men i modsætning til regnskov er tørskoven karakteriseret ved at være tilpasset til at modstå tørke de dele af året, hvor det ikke regner.

 

Bjergskov

Tropisk og tempereret bjergskov er et meget varieret økosystem der findes i Bolivias Yungas område. Der er en stor rigdom af arter i bjergskovene, som findes i dette dalområde i Andesbjergene.